Torsdag 29/5

Gokväll, idag är det en varm, het och svettig dag. Det är fortfarande över 20 grader varmt. PÅ lördag ska det bli 27 grader varmt,, helt sjukt varmt! 
Idag så har jag bara jobbat med min kniv i slöjden, gjorde det ända från jag började tills klockan var 12 då dt var dags för att äta, pyttipanna, mums....inte!
Sen hade jag bara en idrotts lektion innan jag slutade :)
Sen gick jag hem till johan och jobbade lite med mitt So förhör som jag har imorrn och om jag ska vara ärlig så gjorde vi inte så mycket mer än snacka :P Så det måste jag ta igen nu!  

My brain is dead!

Sitter här och kollar ut på de gröna berg och dalar i Dalarna, björkarna har slagit ut helt, tallarna börjar göra kottar och tiden är helt underbar! Grönskan bara blommar ut i form av blommor och gräs i alla dess sorter, sommaren närmar sig verkligen med stormsteg!

Betygen sätts på onsdag och jag har en hel del att göra men det känns ändå som att jag har allt unte kontroll. Engelska, matte, bokresencion, NO, SO, träslöjd och hemkunskap är det jag behöver jobba med nu och ska vara klar med innan onsdag. Även om jag har en hel vecka på mig så känns det som det blir en baggis att hinna färdigt.... nu är klockan 22.14 och jag har precis kommit hem fån Johan där jag skrev det tidigare i inlägget. Vi har jobbat men NO uppsatsen som ska vara inne på torsdag. Vi skrev 9 sidor handskrivet under hela kvällen, det tog tot. 5 timmar ganska exakt. Och nu är jag helt utsliten kan inte tänka på något annat än Gentektnik och DNA : /
Men iaf så gjorde vi att bra arbete! Ska bara renskriva det imorgon innan vi lämnar in det.
Till imorgon ska jag även göra engelska uppsattsen " Abook Ebaut My Self " som jag ska skriva om olika perspektiv i mitt liv! Sen ska jag resten av helgen göra de andra resterna som jag skrev längre upp i inlägget!

Men det är iaf inte lång tid kvar tills vi slutar skolan och får ett långt och välförtjänat sommarlov :P Och nästa fredag så åker vår klass på klassresa till Gottland. Vår klass har hyrt en buss som vi ska åka i hela vägen från Insjön till campingen på Gottland. Vi ska börja åka typ kl 6 på morgonen så att vi inte missar en dag. När vi väl är där så kommer vi besöka Lumelundagrottorna, paddla flotte, besöka Visby och äta finmiddag med klassen på någon restaurang nära campingen. Vi kommer även ha tillgång till cyklar hela tiden vi är på campingen så vi kommer kanske ta någon utflyckt med dem :D
Det kommer verkligen bli jätte kul!

Orka ha skola imorgon 25/5

åå jag pallar inte skola imorrn! Ska sova så att jag blir på lite bättre humö iaf! Godnatt

Hömm????

Ja ,då börjar den här veckan också närma sig sitt slut! Va tiden går fort, snart har man gått ut grundskolan och har bara tre härliga år på gymnasiet kvar.
Jag låg idag i diket hemma hos mormor och morfar och funderade på vad det är som driver tiden framåt! För ni vet ju att man brukar säga att tiden rinner iväg när man har roligt, men vad är det som bestämmer vad som är roligt.
För nu i skolan de senaste nio åren så har jag inte tyckt att det har varit speciellt kul att gå i skolan, men ändå känns det som att det var igår man gick i första klass.
Men då funderade jag samtidigt på att om det fanns saker som man tyckte var jobbigt förut, men som man har glömt bort nu så betyder det att det som jag tycker är jobbigt och tråkigt nu kommer jag inte komma ihåg om ett antal år framåt!
Hur fungerar det egentligen? Detta borde ju i såfall betyda att man kan plugga hur mycket som man vill och träna hur mycket man vill utan att man kommer bry sig i framtiden! Eller?


Hata internett!!!

åååå hela mitt inlägg på typ en och enhalv vanlig A4 sida försvan :(

There are some good things!

Det är bra att:
- Farmor och farfar kommer idag
- Min kusin från Skåne kommer också
- Fick tillbaka min bild uppgift idag
- Alla nationella prov är gjorda
- Det är fredag
- Jag blev inbjuden till Ulf Rådbjärs Domarskola :D
- Jag går i världens bästa klass
- Mitt rum är städat
- Jag ska åka till Kebnekajse i sommar
- Höjde mig till VG i musik idag
... ja det finns mkt mer! Jag återkommer :)




Total Sloppiness (Vilket kul ord:P )

Torsdag är det idag, eller iaf i två timmar till. Och idag har jag gjort inget..eller jo det har jag men det känns som inget!

Vi började med att se på "Grease" i skolan idag, halva klassen låg typ och som på bänkarna. Ungefär som vi ( eller...inte jag) gjorde sista mötet på livskraft :P
Sen hade vi en jätte slö idrotts lektion, jag och fem andra personer.

Det var nog först ikväll jag gjorde någonting nyttigt, jag lagade mat. Och det var inte vilken mat som helst, det var en sk. festmåltid som jag ska göra i skolan imorgon :) Det gick faktiskt riktigt bra.
Först stekte jag fläskfilén tills den var genomstekt.
När den var genomstekt hade jag i "Creme fraich" ( stavas det så?) som kommer bli sås till sist!
Sen smaksatte jag med soltorkade tomater, oliver, soja och självklart med salt och peppar.
Det puttrade ett tag då jag gjorde färdigt potatisen i ugnen.
Detta blev då jätte gott! Och till efterrätt blev det äppelpaj :D

Imorgon är det en lång dag, börjar med matlagning och slutar med bild. Mellan där har jag massa tråkiga lektioner som gör att dagen går bara segare för varje minut som går :(
Men snart är det skol avslutning och sommarlov :D Bara 21 dagar, 11 timmar och 36 minuter kvar.
Oj nu blev det brottom att skriva om tide ska stämma när jag lägger ut den....

Journalist här kommer jag

Oj va mkt jag skriver i min blogg! Det måste bero på att jag har för mycket tid över! Fast det kan ju inte bero på att jag har för lite läxor, jag holler ju jämt på med skolarbete!
Jag måste skaffa, eller göra något som tar min bloggtid/ datatid! Om någon har ett förslag så nämn det gärna  :)

Iaf idag så har jag haft träslöjt på morgonen, min kniv kommer inte bli färdig! Det är en sak som är väldigt säker.
Efter slöjden hade jag en håltimme i typ 50 min. Jag passade på att jobba lite extra på kniven då.
Sen hade jag orientering igen. Idag gick det faktiskt riktigt bra, jag sprang en bana som hette " EXPERT"    :P
Nu tänker jag inte skriva mer om min dag pga det jag skrev ovan :) Hejdå

Tisdag 20/5

Idag är det Tisdag! Jag vaknade sent idag igen, åtta. Jag vet inte varför men av någon anledning så har jag väldigt svårt att komma upp på mornarna. Kan ju kanske bero på att alla säger att jag är natt-människa!
Men iaf så han jag slänga i mig en macka innan jag skyndade mig iväg till skolan. Jag kom fem minuter sent till klassrummet, där fick jag veta att jag skulle gå dirrekt till idrotten där jag skulle hålla mitt styrkepass.
Men inte någ att jag kom försent, utan jag skulle även leta på någon lärare som skulle kunna öppna i datasalen så jag kan skriva ut mitt styrkepass som jag gjort på datorn hemma, men alla var för upptagna för att kunna öppna! Men efter ett tag hittade jag några snälla städerskor som kunde öppna.
Så när allt hade krånglat klart så gick jag till idrotten....men det hade inte krånglat färdigt, jag hade glömt mina byxor! Iaf så fick jag till sist låna ett par.

Till lunch åt jag en inte så god soppa,den smakade mest vatten! 
Jag hade igentligen slutat då, men jag gick ändå tillbaka till skolan för att arbeta med min kniv på träslöjden.
Jag jobbade med den ett tag tills jag tröttnade och åkte hem.
Nu har jag inte gjort så mycket sen jag kom hem, det har varit mest tråkigt! Ska nog börja med min Engelska uppgift som ska vara färdig imorgon!

Måndag 19/5

Jag vaknade imorse typ klockan 8 av att pappa försökte få någon upp ur sängen. Jag var för frånvarande för att veta vem det var, men jag vaknade till och kom ihåg att jag var ledig idag. Jag somnade snabbt igen och drömde sött ända tills klockan var runt kvart över tolv.
Jag gick upp och lagade mig en stor tallrik havregrynsgröt och kokade ett ägg som jag la på mackan. 
Efter att ha ätit en regäl frukost och fått de krafter jag behöver för denna "krävande" dag, gick jag och klinkade lite på gitarren. Efter att ha gjort det i i någon timma så satt jag mig framför datorn där jag skulle tillbringa större delen av min dag. Jag skrev bla på min idrotts uppgift och spelade lite spel (mest spel)!
Sedan någon gång vid klockan fem åt jag mat igen innan jag skulle iväg till kyrkan och spela med låvsongsteamen. Dagens spelning blev väldigt flummig pga att ca. 75% inte hade sovit så mycket i helgen.
Sen när jag kom hem runt kvart i åtta, drog jag på mig mina nya inlines och spelade lite med min bror. Dock så ramlade jag och slog i min hand rätt regält, så jag inte kunde röra på tummen på typ en halvtimme...det gjorde rätt ont!

Imorgon så är det restdag i skolan, då ska jag holla i mitt styrkepass som jag har förberett idag. Undrar bara hur det ska gå med min hand :/



Här är mina nya inlines ( :
image3

18/5

Ja, då var det slut på den här veckan också! Det har varit en lång vecka, hela 7 dagar! Och varje dag har varit lika unik.
Måndag var väl den jobbigaste dagen! Jag antar att jag inte är den enda personen som tycker så. Eftersom då har man precis slappat i två dagar, sovit länge, softat, kollat på TV, liksom bara tagit det lungt. och såå kommer måndagen mitt i allt!

Jag hade tänkt att skriva en liten redovisning för varje dag i veckan, men jag kom på att jag inte orkar göra det! :P
Men jag kan ju istället skriva att jag har sovmorgon imorgon :D Lärarna har någon grej så vi fick en dag ledigt, typ studiedag eller vad dom kallar det! Så jag får sova ut, jätte skönt! :D
Men då är det ju så att jag har massa annat att göra så jag måste gå upp ganska tidigt ändå :(
Jaja, får väl göra bästa saken av det...gå och lägga mig!
Godnatt, mina få men trogna läsare :P

Smitaren 17/5 (Norges Nationaldag)

Idag så har jag haft ett stort projekt, jag har vänt på min bokhylla!
Och ni som läser det här gissar jag ni tänker att det är väl ingen stor grej som man kan skriva om på bloggen. Men den här bokhyllan är enorm, eller ja det beror ju på vad man kallar enormt! :P
Iaf så är den här ca. 2.5 meter hög, 4.5 meter bred och rymmer 500 böcker....minst (jag överdriver) !
För det första: För att kunna flytta den så måste man först plocka ut alla böcker.
För det andra: Om men ska kunna snörra en hylla 180 grader måste man ha en ledig radie på 4.5 meter, och det här man inte när man lagt 500 böcker på golvet!
För det tredje: Man ska också orka ta tillbaka böckerna! Men om man heter Jakob, (och jag som är en person som gillar att smita från jobb) så får man andra att börja jobba med det, sen smiter man iväg!

Jag smet till "SMU Trim" ! Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det är typ ett gäng som brukar spela lite innebandy på lördagar.
Idag så stog jag i mål! Fick en blånagel, några brännsår och så fick jag ha det jätte kul! :)

När jag kom hem så åt jag pasta och köttbullar och till efterrätt så åt jag en delikat äppelpaj samtidigt som jag såg på "Dubbel O Seven Thunderball 1965".
Och nu sitter jag här framför min HP laptop, bloggar och lysnar på radion. "Daddy cool" spelas nu!

Nu kom mamma in på mittt rum och började prata om att hon hade bytt gardiner i mitt fönster. Jag antar att det beror på att hon vill ha min uppmärksamhet från datorn så hon kan få mig att gå och lägga mig! Men jag läste upp lite från min blogg, då började hon skratta lite, sen gick hon ut till slut!  
Fast gardinerna var faktiskt ganska snygga! :)  
Imorgon så ska "16+" hålla i ett barnmöte, jag ska vara med och slå på en trumma lite! Och jag ska vara dör redan halv nio-tio någon gång så jag måste gå och lägga mig nu så jag orkar upp.

Godnatt / smitaren 

Det snöar! 17/5

Idag vaknade jag av att pappa väckte mig, med suddiga morgonögon kollade jag ut på fönstret som var helt igendimmat. Pappa sa att vi fick gå ut och göra snögubbar,jag trodde han skämta. Men han sa det på ett väldigt ironiskt sätt vilket gjorde så att jag trodde att han skojade, men jag gick och kollade ut genom fönstret och såg att det faktiskt var sant, det snöade!
Nu på kvällen så är det nog 2-3 dm snö, det har verkligen snöat hela dagen. Det är konstigt att tänka sig att det ska snöa när det har varit 25 grader varmt förra veckan : /
Iaf så gillar jag inte det, det ska vara sommar nu!!! 

Temafest 2008

Nu är det bestämt, som tema på årets temafest för alla 9:or blir "Grease" :)


image2

Skoltrött? De ä jag! 12/5

Sitter här vid datorn och oroar mig för kommande vecka, vilken ser ut så här;

Imorgon(Tisdag) har jag orientering på morgonen, vilket jag har mycket höga krav på mig för jag sprang MVG banan förra året och klarade den ( det var niornas MVG bana) och nu förväntas jag att klara det i år med. Otränad som man är så känns det ganska jobbigt :/
Jag ska även hinna handla saft tills imorgon, och det ska jag göra innan skolan börjar.
Och den meningen lät välldigt konstigt när jag läste den för mig själv, för det jag menar är att hela skolan ska på en vårkonsert imorgon förutom vår klass för vi ska ha en "kurs" med några gamlingar och se på film : ( Det innebär att jag kommer missa världens bästa grej som bara händer var 3:e eller var 4:e år.
Men jag är ju i världens bästa 9A-klass så vi krävde att vi skulle få någon tillbaka, så efter  mycket tjat fick vi till sist ledigt från en lektion för att fika.
Men då tillbaka till saften, eftersom vår lärare är så smart så kommer hon på att alla kan ta med sig en varsin grej. ch jag som är så snabb och duktig i skolan är snabb att räcka upp handen och säga att jag kan fixa saft. Visst det är ingen promlem att göra det förutom att jag har glömt det nu och ingen affär i lilla Insjön öppnar före kl 9, vilket gör det ganska omöjligt att skaffa fram saft!

Ja, sen kommer ju Onsdagen! Då ska jag stå i Cafeterian i skolan, visserligen är det bra att slippa att antal lektionar men jag missar slöjden som jag nu bara har 2 lektioner kvar att kunna höja mig och jag är inte i närheten av att vara färdig.
Senare på dagen ommer jag nog också ha utvecklingssamtal med mamma och pappa. Och jag har ingen aning vad lärarna sagt om mig så därför vet jag inte om jag ska oroa mig eller inte. Jag har dessutom fått två prickar förra vecka :/

Torsdag händer det inget speciellt förutom att jag har två idrottslektioner, på en är jag förväntad att hålla i ett MVG motionspass och på den andra lektionen kommer jag ha orientering igen!

Fredag ska jag laga en "festmåltid" i hemkunskapen. Man skulle ha planerat den för ett antal veckor sen och jag har inte börjat ( för er som inte förstår det så är det inte så bra)!
Hemkunskapen är på morgonen! Så efter att ha fått en utskällning där så ska jag gå vidare derrekt mot SO lektionen där jag kommer ha Hi-prov. 

Detta känns inge vidare som ni kanske förstår. Ni får helt enkelt hålla tummarna och hoppas att jag lyckas bra!
Nu är klockan 22.40 och jag ska sova, så: 
- "Godnatt! " 

Fredag 10/5

Denna dag har varit jätte fin, solen har varit stekhet och nu börjar blommor :P och träd knoppa ut.
Idag så har jag klippt gräset, åkt lite inlines, lagat mat, solat och gjort en jätte god efterrätt! Jag vet inte vad den heter, men iaf så blandade man ihop typ vetemjöl, margarin, socker, havregryn och ägg. Då blev det en grynig botten som man hade in i ugnen i 15 minuter. Sen la man på glass, bär och en hemmagjord smet av marräng ovan på allt och hade in det 3 minuter till i ugnen.
Det blev jätte gott! Men som jag skrev så komer jag inte ihåg vad det heter : (

Imorgon ska jag på utomhusmöte. Jag blev tillfrågad att spela gitarr, men jag vet inte om jag vågar. Jag har liksom bara spelat gitarr sen jul! Kan typ ingenting : / 
Utom det så har jag ingen aning om vad jag ska göra imorgon, det är lite jobbigt att bara vara hemma och göra ingenting!!!
Men jag vet iaf vad jag ska göra nu...Sova :P
Men men, sov gott alla där ute i stora vida världen!


Tengo que comer!!!

Denna dag har varit en mycket lång dag!
Det började med att jag försov mig, jag vaknade kl 8 och jag började halv nio. Detta betydde att jag skulle få lov att duscha, hitta gympakläder och äta frukost på en halvtimme.
Jag han faktiskt duscha och leta upp gympakläder innan den var kvart över men i min stress han jag inte äta frukost.
Sedan hade jag träslöjd! Det gick bra ända tills jag hörde min mage kurra och kom på att jag inte hade ätit någon frukost.
Men sedan tillslut när min en timme långa håltimme kom tänkte jag att säkert har några småmynt i jackficka....men i min hunger kommer jag ihåg att jag köppte mig en glass för dom pengarna igår. 
Min nästa lektion var Idrott! Och hungrig som jag är tigger jag några lakrisar av en klasskompis. Det gick  ungefär fem minuter in på idrotten innan jag börjar känna av det igen : / 
Resten av lektionen går ganska snabbt, och nu är det äntligen dags för lunch!
Men jag får ganska snabbt veta att det är fiskbullar till lunch.
Jag som inte gillar fisk i huvudtaget äter endå pga min hunger, blää!!!! 
Efter att ha fått min hunger släckt går jag tillbaka till skolan, ( vi äter på solhem som är ett ålderdomshem ca. 500m där ifrån) Så fort jag kommer in möts jag av en lärare som säger att jag ska göra nationellt prov i matte (muntligt).
Jag som tror att jag gjort alla prov i matte blir välldigt förvånad! Men hur som helst så går jag dit oförberedd, och till min förvåning så lyckas jag ändå ganska bra :D
Men som jag sa så var det en lång dag och jag hade ytterligare Matte, B-språk och Svenska efter lunch!

Jag kommer sedan hem helt utsliten efter ytterligare en slitsam arbetsdag i skolan.

Mina senaste dagar ( 3-6/5)

Ja, jag hade börjat på det här inlägget redan i söndags men sen så var jag hyfsat trött efter dom tidigare dagar som varit! Då syftar jag på dom efter Valborg för er som undrar då jag sov mellan 5 och 6 timmar från Fredagen till söndagen!
Att jag var så trött ledde även till att jag drack "lite" kaffe!
Och att klunka i sig 7 koppar kaffe på 20 min insåg jag ganska snabbt att det inte skulle hjälpa så mycket mer än att jag fick mycket ont i magen : /
I lördags badade jag även i bäcken uppe i transtrand, jag skulle gissa att det var max tio grader varmt..jag kände inte mina egna tår på 20 minuter. Det var ganska obehagligt!!!

Förutom att lyssna på saga och göra det ovanstående så har jag bla lyssnat på Cristian när han försökte komma på vad tak heter, han fick t.ex fram "Golvet där uppe" ,  "Väggen mittemot golvet", "Grejen med träplankor" och ytterligare ca fyra försök att komma på vad TAK heter  :P Det var rätt kul :D

Jag har även insett vissa saker, t.ex vart jag har mina bästa kompisar och vad jag tror om den gud som kristna tror på! 
Även så har jag börjat med Hinduism idag i skolan Det blir nog ganska intressant!

Jag tänker inte skriva så mycket mer..eller jo jag kom på att jag har haft mattematik nationellt prov idag! Det gick faktiskt förväntansfullt bra :D
Nu tänker jag iaf inte skriva så mycket mer! 
Ha det gött! 

RSS 2.0